Üniversiteye Hazırlık

Anasayfa / Kurumsal / Üniversiteye Hazırlık

Eğitmen Koleji olarak öğrencilerimizin üniversite sınavlarına (Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testi) etkin olarak hazırlanabilmeleri amacıyla 9.sınıftan itibaren bir sistem oluşturulmuştur. 10. Sınıfta biraz daha yoğunlaşarak devam eden bu sistemde amaç öğrencilerin YKS sınavlarında müfredat ile birlikte yeni nesil soruları analiz etme ve çözme kabiliyetini geliştirmektir. 11 ve 12. sınıflarda ise YKS hazırlık daha da artmakta herhangi bir ek kursa gerek kalmayacak şekilde tüm lise müfredatı tekrar edilmektedir

Özel Anadolu Lisesi statüsüne sahip olan kurumumuz, MEB ders programlarında yer alan kazanımlara uygun olarak dersleri işlemekte ve YKS’ ye hazırlık adına ek dersler, sınavlar yapmaktadır. Bu dersler 9.sınıflarda TYT Türkçe dersleri, 10.sınıflarda TYT Türkçe ve TYT Matematik dersleri, 11.sınıfta TYT Türkçe, TYT Matematik ve TYT Geometri dersleridir. 11. Sınıfın 2.dönemi itibarı ile tüm derslerde TYT konularına başlanmakta ve öğrencilerimiz 12.sınıf öğrencileri ile birlikte TYT denemelerine girmektedir. Kurumumuzda bir öğrencinin YKS sınavlarına hazırlığı 11.sınıfta başlamaktadır.

YKS ye temel teşkil eden tüm derslere yönelik yapılan hazırlık çalışmalarında basılı ve dijital kaynaklar kullanılmaktadır. Güncel soru tiplerini içeren kaliteli kaynaklar kullanılmakta, çeşitli yayınevleri ile ortak hareket edilmektedir. Ders anlatım föyleri, soru bankaları, konu değerlendirme sınavları ve işlenen konulardan ya da genel olmak üzere deneme sınavları uygulanmaktadır. Uygulanan deneme sınavları “Eğitmen Koleji Uygulaması” ile değerlendirildikten sonra anlık olarak öğrenci ve velilerle paylaşılmaktadır.

Hafta sonları 11. Ve 12.sınıflarımızla eğitimimize kurs kapsamında devam edilmektedir. Hafta içerisinde anlatılan konuların tekrarı ya da deneme sınavlarında yapılamayan, anlaşılamayan soruları çözümü şeklinde etütler planlanmaktadır.

•   İstasyon Mahallesi Fevzi Çakmak Cad. No:123 Tuzla/İstanbul
  •   +90 216 446 48 46
  •   +90 216 446 42 44
  • egitmen@egitmen.k12.tr

Eğitmen'e Dair

EEK bir grup idealist ve girişimci öğretmen tarafından 2002 yılında Erenköy'de Eğitmen Dershanesiyle eğitim hayatına başladı. Kazanılan tecrübe ve bilgi birikiminin sonucunda, 2014 yılında Tuzla Villa VIP, 2015 yılında Tuzla Merkez Kampüsleriyle eğitim - öğretim hayatına devam etmektedir.