Neden Eğitmen

Anasayfa /Akademik / Üniversiteye Hazırlık

Eğitmen Koleji olarak öğrencilerimizin üniversiteye yerleşmeleri ve hedefleri ile bulaşmaları için 9.sınıftan itibaren sistematik bir program takip ediyoruz. Yenilenen eğitim programları ve değişen üniversiteye giriş sistemlerine uygun olarak bizlerde sistemimizi güncelliyor ve iyi bir üniversiteye giden yolun 9.sınıftan itibaren nitelikli bir çalışma ile gerçekleşeceğinin bilinci ile hareket ediyoruz.

9. ve 10. sınıflarda mevcut programlı en iyi şekilde öğretmenin yanı sıra üniversite sınavının 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne yönelik çalışmalara başlıyoruz. Üniversiteye yerleşme puanının %40 ını oluşturan ve Türkçe-Matematik derslerinin merkezde olduğu TYT sınavına hazırlık için haftalık 2 şer Türkçe ve Matematik dersleri veriyoruz. Amacımız bu derslerde ÖSYM nin soru stillerini tanımak ve öğretmen eşliğinde müfredatla ilişkisini incelemektir.

11.Sınıflarımızda sloganımız; “12.Sınıf Üniversiteye Hazırlık İçin Çok Geç”. Artık eşit ağırlık, sözel ya da sayısal olarak ayrılmış olan sınıflarımızda öğrencilerimizin alanlarına göre hem 11.sınıf müfredatını işliyoruz hem de 1.oturum sınavı olan TYT nin tüm konularını 11.sınıfın başından itibaren tekrar anlatıyoruz. 11.sınıf öğrencilerimiz sene başından itibaren müfredat derslerinin yanı sıra TYT Matematik, TYT Türkçe TYT Geometri derslerini de alırlar. 2. Dönem Nisan sonu itibarı ile 11.sınıf müfredatı tamamlanır ve diğer derslerimiz içinde üniversiteye hazırlık çalışmaları başlar. 11.sınıf öğrencilerimize 1.dönem boyunca her hafta “Eğitmen Sıfırlama Programı” için ESP sınavları uygularız. Bu sınavlarda öğrencilere anlatılan konular haftalık periyotlarla ölçülür ve ders içinde/etüt saatlerinde/hafta sonu kurslarında anlaşılmayan bir konu kalmasın diye “Eğitmen Sıfırlama Programı” uygulanır. 11. sınıflarımızdaki ESP soruları ÖSYM nin Alan Yeterlilik Testi dikkate alınarak hazırlanır. Sorular yüzlerce sorunun olduğu “soru havuzu”n dan seçilerek öğrencilere bir kitapçık halinde sunulur.

11.SINIF SAYISAL ESP TESTİ (80 dakika)
Dil Anlatım 15 soru
İleri Matematik 15 soru
Fizik 10 soru
Kimya 10 soru
Biyoloji 10 soru

11.SINIF EŞİT AĞIRLIK ESP TESTİ (80 dakika)
Dil Anlatım 15 soru
İleri Matematik 15 soru
Tarih 15 soru
Coğrafya 15 soru

11.sınıf öğrencilerimize 2.dönem itibarı ile TYT konularının da önemli bir bölümü 1.dönem tekrar edildiğinden TYT deneme sınavı uygulamaya başlarız. Bir hafta ESP sınavı bir hafta TYT deneme olacak şekilde öğrencilerimiz her hafta sınava girerler. ESP ve TYT sınav sonuçları analizli karneler ile değerlendirilir. Öğrenci hangi konulara çalışması gerektiğini, öğretmenimiz hangi konuları tekrar etmesi gerektiğini yapılan analizlerle öğrenir.

12.sınıf “Üniversiteye Hazırlık Programı” mıza Ağustos ayının ikinci haftası başlamaktayız. Üniversiteye hazırlık konusunda deneyimli öğretmenlerimiz ve nitelikli yayınlar ile bu zorlu sürecin her aşamasında öğrencilerimizin yanındayız. 12.sınıf öğrencilerimize tüm lise müfredatı 9.sınıf konularından itibaren tekrar edilir. Her hafta sonu yapılan takviye kurslar ile öğrencimiz 6 gününü okulda geçirir. Hafta içi 16.20 ye kadar olan günlük derslerimiz 16.20 den sonra etüt ve birebir matematik-geometri dersleri ile 18.00 e kadar devam etmektedir. Cumartesi günleri eğitimimiz tam gün devam etmektedir. Bir hafta deneme ve ardından soru çözümü bir hafta etüt şeklinde olan hafta sonu kurslarımız tüm öğrencilerimize zorunlu ve ücretsizdir. Rehberlik servisimiz, eğitim danışmanlarımız ve tüm branş öğretmenlerimiz bu zorlu süreçte her zaman öğrencilerimizin yanındadır.

Üniversiteye Hazırlık Grupları Haftalık Ders Saatlerimiz;

SAY GRUPLAR;
Dil Anlatım (TYT Türkçe) 5
Geometri 6
Biyoloji 5
Kimya 6
Fizik 9
Matematik 10
TYT Deneme 2
TOPLAM; 43

EA GRUPLAR;
Dil Anlatım ve Edebiyat 9
Geometri 8
Matematik 12
Felsefe 2
Coğrafya 5
Tarih 5
TYT Deneme 2
TOPLAM; 43

Yukarıdaki ders saatlerine ek olarak;
* Her Cumartesi 9.00-16.00 arası deneme ve etüt
* Hafta içi dört gün 16.20-18.00 Arası etüt ve birebir ders