Farklılaştırılmış Eğitim Programı

Anasayfa / IB / Farklılaştırılmış Eğitim Programı
Farklılaştırılmış Eğitim Programı

FARKLILAŞTIRILMIŞ EĞİTİM PROGRAMI (FEP)

Müfredatta yaygın olmayan fark dersleriyle öğrencilerimizi destekliyoruz. Bu derslerin bazı etkinliklerini temel dersleri farklılaştırma çalışmalarında kullandığımız gibi ayrı dersler olarak da planladık. Kolaydan karmaşığa ilkesiyle, öğrencilerimizin o alandaki düzeyi ve yetenekleri süreç içerisinde gözlemlenerek gelişimlerine katkı sağlanmaktadır. Öğrencilerimizi, bu derslerde 12 kişiyi geçmeyen gruplarla ilgi ve yetenek alanlarını dikkate alarak haftalık ders programımız içerisinde serbest etkinlik derslerinde destekliyoruz.

Düşünme Becerileri
Üretken ve detaylı düşünme becerilerini geliştirmek, temel hedefimizdir. Öğrencilerimizin bilgi depoları olmalarından ziyade üretken, detaylı, analitik ve mantıklı düşünebilen bireyler olmalarını hedefliyoruz.

Yaratıcılık
Yaratıcılık, doğuştan gelen bir yetenek olabileceği gibi, sonradan geliştirilebilecek de bir yetenektir. Uygun bir çevre, çocuğa göre hazırlanmış destekleyici bir program ve bu alanda yetenekli ve eğitimli öğretmen kadrosuyla bu yetenek geliştirilebilir.

Görsel Algı - Dikkat
Görsel uyaranların ve görsel algının öğrenme ile ciddi bir ilişkisi vardır. Bu derste öğrencilerimizin görsel ayırt etme, görsel sınıflandırma, şekil-zemin ayrımı, görsel muhakeme gibi becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Akıl Oyunları
Öğrencilerimizin zihinsel gelişimlerine, strateji geliştirmelerine, uzun süre dikkat ve yoğunlaşma sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla Go, Satranç, Mangala, Abalone, Othello(Reversi), Dokuztaş, Quoridor, Skippity, Dedektif, Q-bitz, Surakarta vb. dünyada bilinen ve ödül almış, farklı kazanımları içeren birçok zekâ oyunu öğretilmektedir.